Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Αντιδράσεις συναντούν τα σχέδια εκταφής του Πατέρα Πίου για λαϊκό προσκύνημα

Την εκταφή της σορού του Padre Pio σχεδιάζουν οι Αρχές στην Ιταλία, προκειμένου το σκήνωμά του να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό του. Συγγενείς αλλά και πιστοί αντιδρούν και δηλώνουν έτοιμοι να προσφύγουν ακόμα και στη Δικαιοσύνη.
Πιο συγκεκριμένα, η επισκοπή του San Giovanni Rotondo ανακοίνωσε πως το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην περιοχή όπου ο Αγιος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής ισχυρίζεται πως έχει ήδη αποσπάσει άδεια από το Βατικανό για τη διενέργεια της εκταφής.
Ο μοναχός αγιοποιήθηκε το 2002 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'. Το γεγονός ότι είναι από τους πιο αγαπημένους Αγίους της Ιταλίας οφείλεται στο θαυματουργό έργο του αλλά και στη δράση του, καθώς εν ζωή είχε θεραπεύσει χιλιάδες ανθρώπους που υπέφεραν.
Ακόμα και σήμερα οι Ιταλοί πιστεύουν και ελπίζουν στη θαυματουργή δράση του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες τα χέρια του Αγίου, ο οποίος έζησε μέχρι την ηλικία των 81, ματώνουν αρκετά συχνά. Πολλοί πιστοί του μάλιστα ισχυρίζονται πως τις φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο φέρει στο σώμα του τις πληγές του σταυρωμένου Ιησού.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: