Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Τα βραβεία της Εθνικής Ένωσης Κριτικών των ΗΠΑ

Η δραματική ταινία There Will Be Blood με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντεϊ Λούις επικράτησε στα βραβεία της Εθνικής Ένωσης Κριτικών των ΗΠΑ (National Society of Film Critics), κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας, ανδρικής ερμηνείας και σκηνοθεσίας.
Έχοντας ήδη στις αποσκευές του τα βραβεία ανδρικής ερμηνείας των ενώσεων κριτικών Νέας Υόρκης και Λος Αντζελες, καθώς και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, ο Ντέι Λούις κερδίζει τις εντυπώσεις ως μεγιστάνας πετρελαίου.
Μάλιστα το Σάββατο ο ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο συνολικής προσφοράς του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παλμ Σπρινγκς.
Το βραβείο σκηνοθεσίας της Εθνικής Ένωσης Κριτικών των ΗΠΑ απονεμήθηκε στον σκηνοθέτη της ταινίας Πολ Τόμας Αντερσον. Η Τζούλι Κρίστι κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία Υστερόγραφο μιας Σχέσης.
Βραβεία δεύτερων ρόλων κέρδισαν οι Κέισι Αφλεκ για την ταινία Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ, καθώς και η Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της ως Μπομπ Ντίλαν στο I'm not there.
Η ρομανική ταινία 4 εβδομάδες, 3 μήνες και 2 ημέρες βραβεύτηκε ως καλύτερη ξένη ταινία, ενώ το ντοκιμαντέρ για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και το Ιράκ No End in Sight βραβεύτηκε καλύτερη παραγωγή μη μυθοπλαστική.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: