Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Δύο τελετές απονομής Όσκαρ διοργανώνει η Ακαδημία, λόγω του φόβου απεργίας

Δύο πολύ διαφορετικές τελετές απονομής βραβείων Όσκαρ ετοιμάζει η Ακαδημία εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των σεναριογράφων. Η μία η λαμπερή, κλασσική τελετή απονομής και η άλλη απλή, με βίντεο ταινιών και σκηνές από την ιστορία των Όσκαρ. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ακαδημίας «το σόου που θα θέλαμε να κάνουμε και... το σόου που θα προτιμούσαμε να μην κάνουμε».
Η Ακαδημία αναγκάστηκε να οργανώσει ένα δεύτερο σχέδιο για την περίπτωση που το Συνδικάτο των σεναριογράφων επιμείνει στην απόφασή τους να μποϋκοτάρουν τα Όσκαρ. Μια τέτοια κίνηση θα είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι σεναριογράφοι να εργαστούν στα Όσκαρ ως κειμενογράφοι και ίσως να μην παρευρεθούν στην τελετή διάσημοι σταρ προκειμένου να μην «σπάσουν» την απεργία.
Το οικονομικό κόστος όμως της ακύρωσης του μεγαλύτερου ψυχαγωγικού σόου σε παγκόσμια κλίμακα θα ήταν τεράστια. Για αυτούς τους λόγους η Ακαδημία αποφάσισε να διοργανώσει την τελετή απονομής με τη συμμετοχή ηθοποιών ή χωρίς.
Η κλασσική τελετή με το κόκκινο χαλί και τους δεκάδες σταρ προετοιμάζεται κανονικά. Την ίδια ώρα όμως ετοιμάζεται και ένα άλλο σόου σε περίπτωση που οι σεναριογράφοι δεν καταλήξουν σε ειδική συμφωνία με την Ακαδημία.
Αυτό το ενναλακτικό σόου θα περιλαμβάνει κομμάτια της ιστορίας των Όσκαρ και βίντεο με σκηνές από ταινίες. «Έχουμε υποχρέωση στην τέχνη να παρουσιάσουμε τα Όσκαρ, έτσι θα πρέπει να ασχοληθούμε με την πιθανότητα των πικετοφοριών ή της μη κατάληξης σε συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Σιντ Γκάνις στο Associated Press.
Η Ακαδημία πάντως βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με το Συνδικάτο των σεναριογράφων (WGA).
«Θέλουμε να κάνουμε τα Όσκαρ που κάνουμε πάντα και θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να το κάνουμε αυτό» δήλωσε εκπρόσωπος της Ακαδημίας.
Φέτος η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών ακυρώθηκε και στη θέση της διοργανώθηκε συνέντευξη Τύπου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: