Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Εργασίας λόγω εμπλοκής σε σκάνδαλο

Ο Βρετανός υπουργός Εργασίας Πίτερ Χέιν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλου σκανδάλου γύρω από τη χρηματοδότηση του κόμματός του, υπέβαλε την παραίτησή του αφότου ανακοινώθηκε από την Σκότλαντ Γιαρντ ότι θα διεξάγει έρευνα κατόπιν σχετικού αιτήματος της Εκλογικής Επιτροπής.
«Υπό το φως της απόφασης της Εκλογικής Επιτροπής, θα παραιτηθώ για να 'καθαρίσω' όνομά μου» δήλωσε ο Πίτερ Χέιν στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας βαθιά μεταμέλεια για τα όσα συνέβησαν και λέγοντας ότι δεν είχε άλλη λύση εκτός από την αποχώρηση από το υπουργικό συμβούλιο.
Ο 58χρονος βετεράνος πολιτικός, ο οποίος ήταν παράλληλα και υπουργός αρμόδιος για την Ουαλία, έχει παραδεχθεί ότι «ξέχασε» να δηλώσει δωρεές ύψους 137.000 ευρώ, προοριζόμενες για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, προκειμένου να γίνει «υπαρχηγός» του Εργατικού Κόμματος μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.
Τελικά ήλθε πέμπτος επί συνόλου έξι υποψηφίων.
Προτού προβεί σε δημόσια δήλωση ο Πίτερ Χέιν απέστειλε επιστολή στον Γκόρντον Μπράουν. «Ένα ένα λάθος, αλλά ήταν ένα αθώο λάθος» γράφει ο Χέιν, χαρακτηρίζοντας «γελοίο» τον υπαινιγμό ότι επιχείρησε να κρύψει ο,τιδήποτε, αναφέρει το BBC.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: