Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

«Έφυγε» ο πρωτοπόρος στην αντικαρκινική θεραπεία Δρ Τζούντα Φόλκμαν

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δρ Τζούντα Φόλκμαν, ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές και πρωτοπόρους στην αντικαρκινική θεραπεία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Ο Φόλκμαν επινόησε την αντιαγγειογενετική θεραπεία του καρκίνου. Αντί να επιτεθεί κατά μέτωπον, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα, πρότεινε την αποκοπή της τροφοδοσίας του όγκου με αίμα, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων.
Οι θεωρίες του συνέβαλαν στη δημιουργία τουλάχιστον δέκα αντικαρκινικών φαρμάκων και περισσότεροι από 1.200.000 καρκινοπαθείς σε όλον τον κόσμο υποβάλλονται σήμερα στην αντιαγγειογενετική του θεραπεία.
Ο Φόλκμαν γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο στις 24 Φεβρουαρίου του 1933 και αποφοίτησε από το τοπικό πανεπιστήμιο το 1953. Συνέχισε τις σπουδές του στο Χάρβαρντ και στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας συνέλαβε την ιδέα της θεραπείας αυτής.
Το 1971 δημοσίευσε τα οριστικά του συμπεράσματα και αποτελέσματα στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, αλλά του πήρε δέκα χρόνια να πείσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: