Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

«Συναγερμός» στη Βρετανία λόγω επερχόμενων σφοδρών βροχοπτώσεων

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής έχουν τεθεί οι βρετανικές αρχές, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σφοδρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ εκφράζονται φόβοι και για φαινόμενα πλημμυρών.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζεται να πλήξει τη Βρετανία από τον Ατλαντικό και η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι το ύψος της βροχής θα φτάσει τα 100 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας, αλλά και στο Λέικ Ντίστρικτ.
«Η κακοκαιρία τις επόμενες τρεις ημέρες αποτελεί αιτία ανησυχίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κιθ Γκρόουβς.
«Η προσοχή μας εστιάζεται την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά σφοδρές βροχοπτωσεις θα εκδηλωθούν και την Κυριακή» προσέθεσε.
Εκπρόσωπος της εθνικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος τόνισε ότι η στάθμη των υδάτων σε αρκετούς ποταμούς έχει φτάσει στο ανώτατο όριο. «Ελέγχουμε την στάθμη σε όλα τα ποτάμια στην Αγγλία και την Ουαλία αυτή την περίοδο» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: