Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Το Ιράν φτάνει στην κορύφωση του πυρηνικού του προγράμματος, λέει ο Αχμαντινετζάντ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ιράν πλησιάζει στην κορύφωση του πυρηνικού του προγράμματος και ότι δεν πρόκειται να λυγίσει στις δυτικές πιέσεις να σταματήσει το πρόγραμμά του. Κάλεσε επίσης τη Δύση να βοηθήσουν στο χτίσιμο πυρηνικών σταθμών.
Μιλώντας στην πόλη Μπουσέρ του νοτίου Ιράν, όπου κατασκευάζεται ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της χώρας, ο Μ.Αχμαντινετζάντ προέβλεψε ότι το Ιράν θα διαθέτει τον επόμενο χρόνο τέτοια εποχή ηλεκτρική ενέργεια από αυτόν τον πυρηνικό σταθμό.
«Εάν εσείς (οι δυνάμεις της Δύσης) φαντάζεστε ότι το Ιράν θα κάνει πίσω, κάνετε μεγάλο λάθος» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, καλώντας και άλλες χώρες -εκτός από τη Ρωσία- να συμμετάσχουν στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
«Εάν δεν έρθετε, αυτό το έθνος θα χτίσει πυρηνικούς σταθμούς βασισμένο στους δικούς του πόρους και όταν έρθετε μετά από τέσσερα χρόνια περίπου θα αρνηθεί την αίτησή σας και δεν θα σας δώσει καμία ευκαιρία» δήλωσε λέγοντας ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένους αρχηγούς κρατών.
Κάλεσε επίσης τη Δύση να δεχθεί την «επικείμενη», όπως την χαρακτήρισε, κατάρρευση του Ισραήλ.
«Σταματήστε να υποστηρίζετε τους σιωνιστές γιατί το ισραηλινό καθεστώς έφθασε στο τελευταίο του στάδιο και επίκειται η κατάρρευσή του. Δεχθείτε ότι η ζωή των σιωνιστών αργά ή γρήγορα φθάνει στο τέλος της. Αυτό που έχουμε τώρα είναι το τελευταίο κεφάλαιο (των ισραηλινών αγριοτήτων) που θα αντιμετωπίσουν οι Παλαιστίνιοι και οι χώρες της περιοχής και που θα τελικά θα αποβεί σε όφελος των Παλαιστινίων» είπε ο Αχμαντινετζάντ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: