Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Εκτός κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Φρεντ Τόμπσον

Αποσύρθηκε, την Τρίτη, από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο πρώην γερουσιαστής από το Τενεσί και ηθοποιός Φρεντ Τόμπσον, μετά από σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων στη μάχη των προκριματικών εκλογικών αναμετρήσεων.
«Σήμερα, απέσυρα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία των ΗΠΑ. Ελπίζω ότι η χώρα μου και το κόμμα μου θα ωφεληθούν από την προσπάθεια που κάναμε» δήλωσε ο Φρεντ Τόμπσον.
Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του πρώην γερουσιαστή και ηθοποιού έπαιξε το αποτέλεσμα του Σαββάτου στην αναμέτρηση της Νότιας Καρολίνας, όπου κατετάγη στην τρίτη θέση. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι χρειαζόταν τη νίκη στη συγκεκριμένη πολιτεία.
Στην ανακοίνωσή του, ο Τόμπσον δεν αναφέρει εάν θα στηρίξει κάποιον από τους άλλους υποψήφιους των Ρεπουμπλικανών.
Ο Τόμπσον είχε έρθει τρίτος στη Ν.Καρολίνα και στην Αϊοβα, ενώ ακόμη χειρότερα ήταν γι' αυτόν τα αποτελέσματα από τις προκριματικές εκλογές σε άλλες τέσσερις πολιτείες.
Στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών παραμένουν ο γερουσιαστής της Αριζόνας Τζον ΜακΚέιν, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, ο πρώην δήμαρχος της Ν.Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι και ο πρώην κυβερνήτης του Αρκανσο Μάικ Χάκαμπι.
Ο Χάκαμπι φαίνεται να επαναξιολογεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενώ οι άλλοι τρεις υποψήφιοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για την πρωτιά στη Φλόριντα στις 29 Ιανουαρίου, ενώ ακολουθεί η κρίσιμη «σούπερ Τρίτη» στις 5 Φεβρουαρίου, όπου η αναμέτρηση διενεργείται σε 22 πολιτείες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: