Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Αποσύρεται ο Τζον Έντουαρτς από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Αποσύρεται ο Τζον Έντουαρντς από την εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Τζ.Έντουαρτς αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του αργότερα την Τετάρτη. Σε παρόμοια κίνηση από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να προβεί και ο Ρούντολφ Τζουλιάνι.
Ο Τζ.Έντουαρντς, ο οποίος δεν είχε κερδίσει καμία από τις εκλογικές αναμετρήσεις, θα κάνει τη σχετική ανακοίνωση στη Νέα Ορλεάνη στις 20:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), δήλωσε η εκπρόσωπός του Κολίν Μάρεϊ.
Μόνοι αντίπαλοι στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών παραμένουν τώρα η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπάρακ Ομπάμα και οι δύο με νίκες στο ενεργητικό τους.Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προκριματικές της Φλόριντα εμφανίζεται έτοιμος να αποχωρήσει από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και να δηλώσει δημοσίως ότι στηρίζει τον Τζον ΜακΚέιν.
«Θα τον προτιμήσω για πρόεδρο, εάν δεν είμαι ο ίδιος υποψήφιος» είχε δηλώσει για τον ΜακΚέιν, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης πριν από έναν χρόνο.
Ο Τζουλιάνι είχε θέσει ως κριτήριο για τη συνέχιση του προεκλογικού του αγώνα τη νίκη στις προκριματικές εκλογές της Φλόριντα. Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του καθώς ήρθε τρίτος, λαμβάνοντας μόλις το 15% των ψήφων.
Πολιτικοί αναλυτές αναμένεται να ασχοληθούν εκτενώς με την περίπτωση του Ρ.Τζουλιάνι της αποτυχημένης εκστρατείας του που τον οδήγησε από προπορευόμενος να συζητάει την έξοδο του από την διεκδίκηση της προεδρίας.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση του Ρ.Τζουλιάνι να επενδύσει χρήματα και χρόνο στην Φλόριντα, χωρίς να ασχοληθεί με τις Πολιτείες που θα ψήφιζαν νωρίτερα, δεν έλαβε υπόψη της το αρνητικό προηγούμενο που θα δημιουργούσαν οι χαμένες αυτές προκριματικές εκλογές.
Θεωρείται μάλιστα ότι η Νότια Καρολίνα, από τις εκλογές της οποίας απείχε ο Τζουλιάνι, ψηφίζει από το 1980 και μετά τον υποψήφιο που τελικά κερδίζει το χρίσμα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.
Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Ρ.Τζουλιάνι, με τα δύο διαζύγια, τις θέσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζευγαριών των ομοφυλοφίλων και του δικαιώματος των γυναικών στην έκτρωση, δεν αποτελούσε ποτέ τον ιδανικό υποψήφιο για τους Ρεπουμπλικάνους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: