Τον τίτλο του «Αγγελιοφόρου της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών» φέρει πλέον ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Έντονα δραστηριοποιημένος σε θέματα όπως η ανθρωπιστική κρίση στο Νταρφούρ, ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός δήλοωσε ανυπόμονος να εργαστεί από κοινού με τον ΟΗΕ.
Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης επελέγη να φέρει τον τίτλο αυτό, λόγω των σημαντικών προσπαθειών που καταβάλλει, προκειμένου να κινητοποιήσει τις συνειδήσεις για τις πολιτικές και κοινωνικές διεθνείς κρίσεις, δήλωσε η Μισέλ Μοντάς, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν.
Ο Κλούνεϊ εντάσσεται έτσι στην ομάδα άλλων οκτώ προσωπικοτήτων που φέρουν τον τίτλο του «Αγγελιοφόρου της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών», με σκοπό να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.Οι άλλοι... συνάδελφοι του Κλούνεϊ είναι ο Ελί Βίζελ (Νόμπελ Ειρήνης), ο Κινεζοαμερικανός βιολοντσελίστας Γιο Γιο Μα, ο Αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας, ο Βρετανός πριματολόγος (επιστήμονας ειδικευμένος στη μελέτη των πρωτευόντων θηλαστικών) Τζέιν Γκούντολ, η πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Ισραηλινός διευθυντής ορχήστρας Ντάνιελ Μπάρενμπόιμ, ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο και ο Ιάπωνας βιολονίστας Μιντόρι Γκότο.
«Έχετε δει απευθείας τον πόνο των θυμάτων του πολέμου και έχετε καταστήσει τον τερματισμό της βίας και των ανθρωπίνων βασάνων προσωπική υπόθεση» ανέφερε ο Μπαν Γκι-Μουν, χαιρετίζοντας «τη δέσμευση του Τζορτζ Κλούνεϊ να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει για το Νταρφούρ».
Ο 47χρονος σταρ του κινηματογράφου, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο Σουδάν και θα παραλάβει το «διορισμό» του στις 31 Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι αισθάνεται «μεγάλη τιμή». «Ανυπομονώ να εργαστώ με τα Ηνωμένα Έθνη, για να συγκεντρώσουμε την υποστήριξη του κοινού για το κρίσιμο έργο του Οργανισμού στις περιοχές που είναι από τις πιο σκληρές και πιο επικίνδυνες του κόσμου» είπε.Ο Κλούνεϊ έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στη διεθνή εκστρατεία κινητοποίησης για την ανθρωπιστική τραγωδία στο Νταρφούρ, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 200.000 ανθρώπων σε διάστημα σχεδόν πέντε χρόνων και τον εκτοπισμό άλλων 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων σε έναν πληθυσμό 6.000.000, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου