Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Στον «αέρα» η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών

Κίνδυνο μη διεξαγωγής της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές μετά την απόφαση των σεναριογράφων να συνεχίσουν την απεργία, την οποία ξεκίνησαν στις 5 Νοεμβρίου, και να μην επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο όπου θα διεξαχθεί η τελετή σε όσους από αυτούς σπεύσουν.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=861239&lngDtrID=253

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκεται η 65η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά και την απόφαση των ηθοποιών του Χόλιγουντ να μην παραστούν στη διοργάνωση, στηρίζοντας το μέτωπο των σεναριογράφων που έχει κηρύξει απεργία διαρκείας και θα διοργανώσει πικετοφορία την ημέρα της απονομής.

Τα συνδικάτα των ηθοποιών Screen Actors Guild και SAG ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους δεν θα διασχίσουν τη γραμμή της πικετοφορίας που οργανώνουν τα συνδικάτα των σεναριογράφων, αφήνοντας άδειο το κόκκινο χαλί, χωρίς αστέρες τους φωτογράφους και χωρίς τηλεθεατές τη μετάδοση.

Ανάμεσα στους σταρ του αμερικανικού σινεμά που είναι φέτος υποψήφιοι για τις Χρυσές σφαίρες είναι ο Τζορτζ Κλούνι, η Τζόντι Φόστερ, ο Τομ Χανκς, η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζόνι Ντεπ, η Κίρα Νάιτλι, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και η Κέιτ Μπλάνσετ.


Έπειτα από συζητήσεις με τους ηθοποιούς που έχουν κερδίσει υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, ο πρόεδρος της Ένωσης των Ηθοποιών του Χόλιγουντ (Screen Actors Guild) Αλαν Ρόσενμπεργκ ανακοίνωσε πως «φαίνεται ότι υπάρχει ομόφωνη συμφωνία» πως οι ηθοποιοί δεν θα παρουσιάσουν, ούτε και θα παραλάβουν βραβείο.

Οι Χρυσές Σφαίρες έρχονται δεύτερες σε αίγλη και κύρος μετά τα Όσκαρ και είναι από τις ελάχιστες διοργανώσεις που τιμούν ηθοποιούς και έργα της τηλεόρασης και της μεγάλης οθόνης. Η 65η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιανουαρίου στο Μπέβερλι Χιλις και θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Η τελετή αναμένεται να μεταδοθεί απευθείας σε 150 χώρες παγκοσμίως, όμως χωρίς την παρουσία των ηθοποιών του Χόλιγουντ είναι αβέβαιο εάν τα τηλεοπτικά δίκτυα εκτός ΗΠΑ θα επιλέξουν τελικά να δείξουν την τελετή.

Το συνδικάτο των συνεριογράφων (Writer's Guild of America) -που απεργεί από τις 5 Νοεμβρίου- ευχαρίστησε τους ηθοποιούς για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους. Πάντως, η Foreign Press Association, διοργανώτρια της τελετής των Χρυσών Σφαιρών, δηλώνει ότι συνεχίζει τις συνομιλίες σε αναζήτηση ενός συμβιβασμού.

Οι Αμερικανοί συνεριογράφοι βρίσκονται σε «πόλεμο» με τα στούντιο ζητώντας να επανεξεταστούν οι όροι πληρωμής για τη διανομή του έργου τους σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Από τις αρχές Νοεμβρίου έχει «παγώσει» η παραγωγή δεκάδων τηλεοπτικών σόου και κινηματογραφικών ταινιών στις ΗΠΑ.

Υπολογίζεται ότι το Λος Αντζελες χάνει 20 εκατομμύρια δολάρια με κάθε ημέρα απεργίας...

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press